Swieze mieso filmweb

Lub zapewne żyć piękno lepszego w polskim domu, niż świeży, jednocześnie pełen i chrupiący kotlet schabowy usmażony na wygrana i cieniutko potłuczony? Aby schabowy miał idealną strukturę, wymaga być porządnie roztłuczony - na końcu, by mięso było się delikatne, i po przysmażeniu kruche, i tymczasem nie tak szybko, by kotlet nie był za mały, inaczej straci na soczystości. Dodatkowo w przypadku bitek wołowych potrzebujemy pokroić mięso w dobrej grubości plasterki, a potem tłuc je tłuczkiem do ciała, aby osiągnęło dobrą grubość i budowę.

Rzecz jasna, przy tłuczeniu kotletów raz w tygodniu, w dodatku z lekkiego, świeżego mięsa schabowego, wystarczy nam swój tłuczek do mięsa, którym będziemy potrafili samodzielnie sprawdzić jakość ubijanych kotletów. Jednak przy większej ilości kotletów, na przykład dla dziesięcioosobowej rodziny, lub jeśli lubimy każdego dnia jeść tradycyjny obiad z kotletami, albo jak wykorzystujemy do nich ciało nieco niższej jakości, na dowód karkówkę lub łopatkę - wówczas przyda nam się domowa kotleciarka elektryczna.

Takie urządzenie znajdzie zastosowanie i to, gdy przyrządzamy kotlety w sklepach żywienia zbiorowego, lub na potrzeby produkcyjne. Wtedy niemożliwością umieszcza się tłuczenie kotletów ręcznie, ponieważ można już zdjąć z sił, ponadto tłuczek do mięsa jako urządzenie napędzane siłą mięśni, nie rozbije mięsa na dokładnie takiej samej grubości kotlety, co kotleciarka.

http://erp.polkas.pl/program-finansowo-ksiegowy-czym-sie-sugerowac-przy-jego-wyborze/

Stąd te, jeśli chcemy rozbijać mięso na kotlety często, w trudnej sumie, czy z konkretnego mięsa, oszczędźmy sobie wielkości i zainwestujmy w określone urządzenie. Podłączona do prądu kotleciarka jest banalnie popularna w obsłudze - wystarczy włożyć do niej kawałek mięsa odpowiedniej grubości jednym otworem, a drugim otworem wyjdzie gotowy plaster porządnie roztłuczonego na wszystkiej grubości mięsa. Jeśli zależy nam, aby każde nasze kotlety były rozbite równomiernie, szybko i łatwo, zatem nie jest silniejszego rozwiązania, kiedy właśnie kotleciarka do użytku domowego lub przemysłowego. Wbrew pozorom nie jest wówczas taki istotny wydatek - miłośnicy tradycyjnych, domowych obiadów na pewno docenią możliwość posłużenia się w rozbijaniu mięsa na kotlety wygodnym urządzeniem prostym w obsłudze, w zachowaniu w czystości, zaś nie przesadnie kosztownym, kiedy mogłoby się zdawać.