Maszynka do miesa first opinie

Wilk do ciała więc nic dziwnego jak maszyna, dostarczająca do rozdrobnienia i prowadzenia surowego, gotowanego lub mrożonego mięsa, które wywoływane jest dalszej obróbce (produkcji wędlin). Ponieważ urządzenie znajduje zastosowanie w hotelach, restauracjach, supermarketach, placówkach gastronomicznych oraz zakładach zbiorowego żywienia, gdzie ilość przetwarzanego mięsa jest ogromnie cięższa niż w gospodarstwie domowym, wymiary (gardzieli z podajnikiem ślimakowym oraz zestawu tnącego - siatki, szarpak, noże) i parametry (wydajność, średnica sitka, prędkość obrotowa, otwór gardzieli, moc, zasilanie) wilka do ciała muszą odpowiadać zapotrzebowaniom przetwórcy.

Szeroki asortyment wilków na rynku pozwala na dobór odpowiedniego dania na potrzeby placówki, dzięki temu chwila na studium potraw ulega skróceniu (rozdrabnianie kilkanaście kilogramów na minutę) natomiast nie wymaga dużego nakładu wysiłku fizycznego. Wilki mają formę prostą, elementy można łatwo zdemontować, co wysoce ułatwia obsługę, proces czyszczenia i utrzymanie czystości, wpływa na poprawę warunków higienicznych. Wykonanie urządzenia ze byliśmy nierdzewnej lub stopów aluminium, doskonała jakość wykonania decyduje o wysokiej mocy maszyny. Jak każde dania stosowane w sektorze spożywczym, wilki muszą spełniać warunki CE zaufania i higieny pracy. Działanie wilka - mięso do rozdrobnienia wkłada się do gardzieli, następnie po dociśnięciu np. polipropylenowym tłoczkiem zostaje przetłoczone do ślimaka roboczego, a stamtąd do systemu tnącego. Zespół tnący wtłacza mięso w oczka siatki, a następnie ścinana za pomocą osadzonych noży. Mięso po rozdrobnieniu jest mieszane z farszami, następnie pakowane w osłonki lub opakowania próżniowe i zdobywane dalszym procesom obróbki, w współzależności od rodzaju końcowego produktu - wędliny czy surowe mięso pakowane próżniowo. W współzależności od gatunku mięsa kieruje się siatki o nowej średnicy oczek oraz noży. Wilki można zaopatrzyć w przeciwne akcesoria, które dadzą np. nadziewanie kiełbas, szatkowanie warzyw i sera. To ciekawe urządzenie, tanie w łatwych cenach, stosowane w placówkach gastronomicznych, gdzie produkcja wędlin lub potraw mięsnych nie jest na taką skalę gdy w dorosłych zakładach przetwórczych, jest gwarantem produktów zdrowszych, nie zawierających konserwantów i różnych ulepszaczy.