Maszyna do rozklepywania miesa

Kotleciarka Maga jest prasą do ciała, której zamiarem jest rozbicie kawałków mięsa na plastry o określonej grubości (w zależności od potrzeb, na wszelkiej szerokości rozgniecenie posiada taką tąż grubość). Praca urządzenia przyspiesza i poprawia proces przygotowania kotletów, zachowując przy tym świeżość, kruchość, soczystość oraz wagę mięsa. Skutek ten gwarantują zespoły specjalnie ukształtowanych noży ze pewni nierdzewnej, wykonujące precyzyjne nacinanie mięsa, spiralnie umieszczone na wałkach obrotowych.

wtyczka 32a ex

Prasa do kotletów znajduje wykorzystanie w terenach gastronomicznych oraz sklepach, gdzie w ofercie można znaleźć mięso wołowe w strukturze zawijanych zrazów, bitek i befsztyków; mięso wieprzowe rozbite na kotlety schabowe, zawijańce, zrazy wieprzowe, steki, sznycle; mięso drobiowe wykonane na de Volaille; porcje grillowe. Kotleciarka umożliwia przygotowanie niezliczonej kwot rozbitych plastrów w czasie bliskiego czasu czasu - ok. 800 porcji w przeciągu godziny, przy czym mięso nie potrafi istnieć mrożone, ani nie może wynosić kości. Obsługa maszyny stanowi szczególnie naturalna, dzięki użytym przez producenta Maga następujących rozwiązań - półautomatyczne sterowanie, rozgraniczenie przestrzeni roboczej od operacyjnej w planie zapewnienia ochrony zdrowia osób obsługujących (zabezpieczenie wstępu do poważni), zmiany konstrukcyjne, mające pomysł na zmniejszone o 45% zużycie energii, zmniejszenie czynności układających się na całość cyklu rozgniatania (skrócony czas pracy), polerowana obudowa o stałych kształtach ułatwia czyszczenie (elementy prasy powinny stanowić oczyszczane i suszone po stałym kontakcie z żywnością; zabronione jest czyszczenie całej maszyny strumieniem wody). Cicha praca samego urządzenia i przekładni olejowej to możliwe atuty maszyny. Kotleciarka spełnia wszelkie normy (CE, Dyr. 2006/42/WE, oraz EN 60204-1:2010 - bezpieczeństwo elektryczne). Zalety kotleciarki Maga zostały ocenione przez mężczyzn oraz jurorów Międzynarodowych Zbytów w Odróżnieniu (odznaczenie złotym medalem). Maga, jako producent urządzeń do przemysłu spożywczego, budując się na inteligencji oraz poczuciu zdobywanym od 1990 roku tworzy na grupę, prostotę, inteligencję rozwiązań, moc oraz szeroką wydajność. Firma sukcesywnie wzbogaca naszą ofertę o nowe maszyny: szatkownice, krajalnice, maszyny do mielenia mięsa, tzw. wilki.