Deska serow jakie sery

Wszyscy lubimy przyjmować gości i służyć ich najbardziej oryginalnymi daniami. Niestety, na ogół jesteśmy zdobyci i wprowadzamy wydobywać się za przygotowywanie naszego wystawnego poczęstunku w minionej chwili. Objawia się jednak, że często najpraktyczniejsze rozwiązania są najlepsze. Zatem warto zastanowić się nad stworzenie dla gości deski serów.

Dobór serów Jeżeli jesteśmy jedynie taką możliwość, warto zaserwować sery zrobione z innych sposobów mleka: krowiego, owczego i koziego. Odpowiednim podejściem jest jeszcze ułożenia ich regionami. Umożliwi toż swym pracownikom poznać potrawy z miejsc, w jakich często dotychczas nie byli. Warto na taką walkę istnieć wyjątkowo przygotowanym teoretycznie i wzbogacić przyjemną degustację historią każdego z podawanych serów. Najważniejsze jednak, aby zachować porządek smaków. Na desce powinniśmy oddzielić sery wielkie od łagodnych. Ponieważ jest poprawić je dbając odpowiednią aranżację. Aranżacja Sery wykonujemy w terenu, zaczynając od najprostszego (najlepiej zaplanować go na godzinie 12), stopniowo chodząc do coraz większych. Dzięki temu nasi pracowniki poczują subtelne różnice w dodatku i zapachu poszczególnych produktów. Estetyka Sery możemy podać na specjalnej, danej do tego desce, która kupimy w grupy sklepów oferujących zastawy stołowe. Możemy i zastosować do tego mocnej podstawki lub drewnianej deski, pamiętając jednak o tym, że musi istnieć ona oddana ale do tej prace. Część serów, szczególnie tych dojrzewających, tak jest zaserwować w szerszych cząstkach. Inne możemy podawać w plastrach. Tutaj pomocne będą krajalnice do sera, które umożliwią nam pokroić ser w letnie i estetyczne plastry. Dodatki Poza serami powinniśmy zaserwować naszym pracownikom odpowiednie dodatki. Mogą być obecne orzechy, oliwki, żurawina, konfitura z jarzębiny, rodzynki i suszone morele. Wszystkie dodatki dobrze jest uregulować w poszczególnych miseczkach, by nie wymieszały się z obsługiwanymi przez nas serami. W specjalnym koszyczku podajemy białe pieczywo (najlepiej chrupiącą bagietkę) lub krakersy. Dobre wino Do deski serów powinniśmy zaserwować oraz odpowiednie wino. Najpopularniejszym stylem będzie dobranie wina wychodzącego spośród ostatniego jedynego regionu, co oferowane przez nas sery.